perjantai 3. tammikuuta 2014

Vähennysprojektin alku

Yksin uuden vuoden lupauksistani oli vähentää kosmetiikan ostamista, ja käyttää jo olemassa olevia jemmoja pois. Muita kosmetiikkablogeja lukiessa tiedän etten ole yksin varastojeni kanssa, ja että muilla on vielä enemmän tavaraa kuin mulla, mutta silti se vähän järkytti mua kun inventoin varastoni.

Näistä olis tarkotus lähteä liikkeelle:

Kasvoputsarit, 12 kpl. Nivea tossa keskihuudeilla loppuu ensimmäisenä ja ihan näinä päivinä.


Kasvovedet, 3 kpl. Yksi tuote jota varmaan ensimmäisten joukossa pääsee ostamaan lisää.


Kasvovoiteet, 13 kpl. Näitä ei tarvii ostaa koko vuotena lisää...


Seerumit ja öljyt, 7 kpl. Toisena vasemmalta oleva Decleorin seerumi on kans ihan just lopussa.


Kuorinnat ja naamiot, 4 + 5 kpl. Collin kuuluis olla yhen pykälän verran vasemmalla, mut jotenki koko ajan sekotan sen naamioksi niin siksi se on naamioiden keskellä.


Silmänympärysvoiteet, 3 kpl. Näiden määrä on pysyny maltillisena ku näitä menee kerralla niin vähän.


Huulirasvat ja kuorinta, 13 + 1 kpl. Sarjassamme, laukussa ei koskaan oo huulirasvaa sillon ku tarvii, joten pitää ostaa uusi. Värikäs purkki keskellä on arganvoidetta, mutta ajatteli käyttää sitä huulirasvana.


Kroppapuolelta ensin suihkugeelit 6 kpl + 1 intiimialueen pesuneste.


Kuorinnat, 4 kpl.


Vartalovoiteet, 15 kpl, joista 5 pieniä. Itseasiassa heitin pois noi 2 pientä punavalkoista tuubia, ku olin niitä käyttämässä kuvien oton jälkeen pois ja huomasin et ne haisee pahalle. Yök.


Jalkatuotteet, 10 kpl + 2 kylpysuolapurkkia jotka unohtu kuvista. Tuottee sisältää voiteet, kuorinnat, suihkeet yms yms.


Aurinkotuotteet ja itseruskettavat 5 + 3 kpl. Tosin ton Hawaiian Tropicin viskasen meneen ku se on jo pari vuotta vanhaa, ja hais jo sillon uutena ihan hirveelle. Miehen sanoin ihan kynsilakanpoistoaineelle.


Käsivoiteet, 7 kpl ja 1 joka on mystisesti hävinny johonki (täällä meijän kämpässä). Näitä kyllä kuluukin.


Kynsinauhaöljyt/voiteet ja lakanpoistoaine, 3 + 1. Ja yksi kynsinauhavoide on myös jossain josta en sitä vielä löytänyt. Lakanpoistoainetta pääsen jo piankin ostaan. Muiden kohdalla toivoa on, vaikka tota Opiakin oon yrittäny käyttää jo muutaman vuoden.


Shampoot ja hoitoaineet (sis. naamiot), eli poishuuhdeltavat, 4 + 6 kpl. Cutrinin jättipönikkä vetelee jo viimeisiään. Ihan maltillinen määrä näitäkin.


Muut tukkatuotteet, sis. öljyt, muotoilutuotteet (en edes muotoile hiuksiani, hups.), kuivashampoot jne jne. 22 kpl. Pitäis vissiin ruveta käyttään näitäki enemmän. Yksi ainoa muotovaahto jonka omistan, on varmaan jo 7 vuotta vanha.


Dödöt, maltilliset 4 kpl.


Tuoksut, myös maltilliset 5 kpl. Voiko vuodesta 2007 asti mukana hengannutta Hello Kittyä ees laskea? :D


Ja lopuksi vielä 9 kpl muuta sälää, kuten apteekin perusvoiteita joita käytän millon missäkin, karvanpoistoaineita, karvanpoiston jälkeen ainetta, rintavoide ja niin päin pois.


Että semmosta. Meikkejä en lähtenyt tähän laskemaan mukaan, niitä kuluu niin vähän kuitenkin.

Ja tosiaan tiiän et monella muulla on vielä enemmän kaikkee ja vielä isommat varastot ku mulla, mut silti tuli sellanen pieni ahistus tästä määrästä. Mieskään ei oo aijemmin tajunnu kuinka paljon tätä on, vaan havahtu nyt kun mää raahasin näitä purkkeja keittiöön kuvattavaks.

Vähennysprojekti alkakoot! Joka kuukausi pidän kirjaa siitä kuinka paljon tuotteita saan loppumaan ja kuinka paljon tulee lisää, ja listaan ne loppuneet tuotteet postauksiin.

-T

7 kommenttia:

 1. Itse kanssa raahasin tänäin kaikki purkit kuvattavaksi. Itsellä oli n. 120 kosmetiikkkatuotetta. Hajusteettomia kaikki allergian vuoksi, paitsi muutama luonnonkosmetiikan puolelta oli luonnon hajusteilla. Kanssa aion aloittaa kulutusprojektin, ennenkuin ne ehtii pilaantua kaikki... :/ Ja ostamistakin olis vähennettävä. Meneehän mulla kosmetiikkaan rahaakin aika paljon, että vois sitä harkita ostolakkoa myös ja sitten käyttää niitä rahoja muuhun...

  VastaaPoista
 2. Mua on kans alkanut hirvittämään omat kosmejemmat, pitäisi pysytellä pois kaikenmaailman nettikaupoista ym. ettei vaan sortuisi tilaamaan/ostamaan mitään. Mulla on siis monia tuotteita järkyttävän paljon enemmän kuin sinulla, mutta toisaalta oli lohdullista huomata että joitain tuotteita sulla on enemmän kuin mulla, huh, hyvä minä ;)

  VastaaPoista
 3. Jee, joku toinenkin innostui tekemään inventaarion! Mä tein siis joulukuun alussa muuton yhteydessä. Teki kyllä oikeasti hyvää, tuli katsottua omia varastoja vähän eri silmällä ja ehkä löydettyä joitakin tuotteita vähän eri lailla :) Inviksen jälkeen mun suihkusaippuavarasto tosin on kasvanut yhdestä täysikokoisesta viiteen...

  VastaaPoista
 4. Täällä myöa ykai, joka aloittaa tehokkaan kulutusprojektin ja ostolakon. Tai kulutusprojekti alkoi oikeastaan jo vuosi sitten, ostolakko ei niinkään... Mullakin on monen tuotteen kohdalla isommat varastot kuin sulla, joten syytäkin on nyt ottaa itteään niskasta kiinni. :)

  VastaaPoista
 5. Mullahan suurin syy tähän tilanteeseen on tää kosmekoulu, ku ollaan käyty tutustumassa eri paikkoihin ja saatu ostaa tukkuhinnalla. Sit on vähän tullu innostuttua. Esim. putsareiden kohalla oli pitkään tilanne se et niitä oli vaan muutama. Sit ostin aina lisää kun eihän mulla oo näitä paljoo ja sit oliki tilanne tämä. Ja voiteita on hirveesti tullu muualta ja niitäki tuntuu kuluvan hitaasti. Mut kiva etten oo yksin. :) Nyt alko meillä kaikilla kulutusvuosi!! :D Ja voin luvata että sorrun monesti vielä tän kevään aikana, ennen ku valmistun. ;)

  VastaaPoista
 6. Tätä oli hauska lukea! Taidanpa tehdä itsekin tällaisen läpikatsauksen kosmetiikkajemmoihini. Tuoksuja minulla on huomattavasti enemmän, mutta kaikkea muuta sinulla taas on suuremmat varastot :) Tukkajuttujakin minulle on kyllä päässyt kertymään, kun ne pirulaiset eivät lopu koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä. :) Tein tässä kaappeja penkoessa pari löytöäkin jotka olin ihan kokonaan unohtanu. Ja samalla näkee sen todellisuuden ku kaikki jemmat on yhessä koossa. :)

   Poista

Mielipiteitä? :)