tiistai 24. maaliskuuta 2015

Himalajan suolasaippua

Heidi pisti mulle viestiä että Saara Sarvaksen blogissa on esitelty Himalajan suolasaippuaa taistelussa pientä näppyä vastaan. Kävin sen lukemassa ja etsin vielä tietoa netistä muilta sitä käyttäneiltä. Kokemukset saippuasta olivat pääsääntöisesti hyviä, joten marssin minäkin Ruohonjuureen ostamaan sen itselleni. Kanarian reissun aikana otsaani ilmestyi näppyryhelmä, samoin kun rintakehääni. Kaikki apu oli siis tarpeeseen.


Itse saippua on iso ja kova kuin kivi. Ja painava! Vähän jännitti käyttää tätä. Muiden kokemuksia lukiessa tämän oli todettu auttavan myös ihon kuivuuteen jollain lailla, joten sekin kuulosti hyvältä. Ihoni on erittäin pintakuiva, mutta sisältää myös jonkun verran epäpuhtauksia.


Tätä voi käyttää samoin kuin tavallista saippuaa, mutta tämä ei vaahtoa. Suolaa kuitenkin jää käsiin josta se sitten levitetään kasvoille ja annetaan vaikuttaa hetken aikaa. Ensimmäisellä kerralla käytin juuri niin. Ihoa hieman kipristeli suolan vaikuttaessa, mutta poishuuhdellessa iho tuntui tasaiselta ja näytti vähän rauhoittuneen. 

Toisella kerralla kokeilin hieroa kevyesti kosteaa saippuaa suoraan iholle. Saippua ei tuntunut raapivan ihoa vaikka siinä vähän ne suolakiteet tuntuivatkin. Jälleen sama tilanne, tuntui pientä kipristelyä eikä muuta.

Kolmannella kerralla jälleen käsien kautta ja sama homma. Käytin saippuaa n. kerran viikossa.

Mutta sitten neljännellä kerralla... Otin saippuan kaveriksi suihkuun jossa käytin sitä myös rintakehän alueelle. Tälläkertaa saippua rupesi polttelemaan kuin olisin happoa levittänyt iholle. Sekä kasvoilla että rintakehässä. Pesin saippuan välittömästi pois, mutta polte ei hävinnyt. Suihkusta päästyäni naamani näytti siltä kuin sitä olisi raavittu ja rintakehä oli kirkuvan punainen. Ja se polte ja kirvely...


Kuvaan en saanut kunnolla näkymään punoitusta, mutta iho oli sen lisäksi epätasainen ja röpelöinen. Toisen kuvan toisesta puolesta kasvoja kone päätti hävittää.


Livenä rintakehäkin oli punaisempi, mutta kyllä tästäkin näkyy miten iho reagoi siihen. Kuumotus rauhoittui kun laitoin siihen Biolinen rauhoittavaa seerumia ja punoituskin hävisi myöhemmin saman päivän aikana. 

Mun iho on sen verran herkästi reagoiva, että tämän tapauksen jälkeen pakkasin saippuan takaisin laatikkoon ja vein sen Heidille testattavaksi. Myös hänellä oli alkanut kirvelemään rintakehällä. Liekö sitten sen takia että siinä iho on niin ohutta. Mutta tämä ei siis ollut mulle oikea tuote, mutta moni muu on siitä avun saanut.

Hintaa tällä kimpaleella oli Ruohonjuuressa vähän vajaa 5€.

-T

5 kommenttia:

 1. Auts, kivuliaan näköistä. :( Mutta eihän näistä ikinä tiedä ennen kuin kokeilee itselle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta aina se harmittaa yhtä paljon kun on jo kerennyt innostumaan jostain ja sit se ei sovikaan :)

   Poista
 2. Hei!
  Itse aloin käyttää samaa saippuaa hetki sitten ja olen atooppisesta ihosta kärsivä henkilö. Googlailin tietoa saippuasta ja siksi tupsahdin sinun blogiin. En tiedä vielä saippuan vaikutuksesta minulle pitkällä aikavälillä mutta ihottumani ovat hieman rauhoittuneet. Luulen että jos olet hieronut saippuaa suoraan iholle (ei käsien kautta) niin saippuassa olleet terävät suolakiteet ovat vahingoittaneet ihoasi ja tämän takia ihosi on punoittanut ja ollut kipeä. Tein itse nimittäin saman virheen aluksi, koska saippua ei tunnu terävältä kun sitä ihoon hinkaa. Kerron jos saippua rupeaa auttaa minulle niin ehkä annat sille toisen mahdollisuuden :)

  Inka

  VastaaPoista

Mielipiteitä? :)