keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Sosar - Sacred Forest Peat Mask


Miitin goodiebagista löytyi Sosarin naamio. Merkki on mulle ennestään tuntematon, nimen oon tainnut kuulla muista blogeista. Tämä odotti vuoroaan melko pitkäänkin, sillä naamioita on auki useampia kerralla enkä raaskinut tätä vielä korkata. Mutta sitten jemmalaatikoita penkoessa tämä osui käteen ja päätin sitten testata tätä.

"Pyhän metsän" turvenaamio

Sosar on virolainen firma ja olenkin suuresti ihastunut Signe Seebidin tuotteisiin, joten kiinnostus tähänkin merkkiin heräsi heti kun tajusin tämänkin olevan virolaista ja vielä luonnonkosmetiikkaa.


Tuotteiden ainesosat (tässä tapauksessa turve) on tarkoituksella valittu vain Virosta, sen koskemattoman luonnon takia. Tuhansia vuosia Viron maaperässä muhineella vanhalla turpeella on lähes mystisiä parantavia ominaisuuksia. 

Naamio lupaa auttaa tasapainottamaan ihon talineritystä, joko lisäämällä tai vähentämällä sitä ihon tarpeiden mukaisesti, hidastamaan ikääntymisprosessia, syväpuhdistaa, kosteuttaa ja poistaa toksiineja jättäen ihon terveen hehkeäksi.

Naamiota voi käyttää viikottain kasvojen, päänahan sekä koko kehon ihon hoitoon. Päänahalle pitääkin kokeilla joku kerta.

Tätä levitetään paksuhko kerros puhtaalle iholle ja annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia, mutta tämä ei saisi kuivua. Ja kokemuksesta voin sanoa että jos naamio kuivahtaa, tuntuu se erittäin epämiellyttävältä. Kosteutta voi ylläpitää laittamalla kostutetun kasvopaperin kasvoille tai märillä sormilla taputella ihoa. Itse suosin tähän tarkoitukseen kosteussuihkeita.


Jane Iredalen D2O Hydration Spray on toiminut siinä suhteessa erinomaisesti. Spray tuoksuu ihanalle ja suihke on tasaista. Tätä on ilo suihkutella kasvoille 💓Väriltään naamio on tummanruskeaa sillä se sisältää vain turvetta ja ruusuvettä. Tuoksu on levitettäessä hieman "mutainen", mutta haihtuu nopeasti. 

Itselläni naamio kuivahtaa melko nopeasti ja vaikutusajan puitteissa saa kosteussuihketta suihkia useamman kerran. Parhaimmin olen huomannut tämän toimivan saunassa, jonka höyryt auttavat pitämään naamion kosteana.

Vähän jännitti miltä tämä tuntuu iholla, sillä kasvojeni iho reagoi helposti ärtymällä, mutta tästä ei sellaisia tuntemuksia tullut. Huuhtelun jälkeen iho tuntui sileältä ja puhtaalta, sekä näytti heleältä. Tässä vaiheessa pieni punoitus on ihan normaalia, mutta itsellä en sitä huomannut. Puhdistavan vaikutuksen huomasi varsinkin seuraavana päivänä kun otsaan oli yön aikana noussut jokunen pieni näppy kun huokosista pukkasi epäpuhtauksia ulos. Mutta jo seuraavana päivänä ne olivat hävinneet.

Tykkäsin tästä todella paljon. Yleensä puhdistavat naamiot ovat iholleni hieman liian rajuja ja kuivattavia, mutta tämä tuntui ihanalta. Tämä tulee kyllä käytettyä loppuun asti. 

Sosaria tuo maahan Nordic Health Systems Oy joka tuo myös mm. Laveraa ja sitä voi ostaa Ruohonjuuri -liikkeistä tai netistä vaikkapa tuolta NHS:n sivuilta. 
Pakkauskoot ovat 90 ml tai 150 ml purkkeja. Omani on 30 ml tuubi, mutta tätä kokoa en löytänyt netistä... Hinta on n. 31€ / 90 ml ja 46€ / 150 ml, mutta nyt esim. tuolla NHS:n  sivuilla tämä naamio näyttäisi olevan tarjouksessa 28,14€ / 150 ml. Tuo pienempi pakkaus on loppunut varastosta.

Sosarilla ei montaa tuotetta ole. Hunaja kategoriaan kuuluu 3 huulivoidetta ja palasaippua, Turve kategoriaan tämä naamio ja saippua, Muta kategoriaan naamio ja miehillekin on oma kategoriansa johon kuuluu minttu -hunaja huulivoide, wild man  mutanaamio, wild man mutasaippua ja wild man partavesi. Noi hunajahuulivoiteet jäivät nyt vähän kutkuttamaan mieltä. Nekin näyttäisivät olevan tarjouksessa NHS:llä. 

Kiinnostaako virolainen luonnonkosmetiikka?

-T

4 kommenttia:

 1. Turvenaamio kuulostaa kyllä tehokkaalta ja muutenkin jotenkin ajatuksena ihanalta. :)

  VastaaPoista
 2. Mä annoin tämän kuivua iholle, koska en tietenkään lukenut käyttöohjeita ja naamio kuivahti tosi nopeasti. Oli hiukan ihoa kiristävä ensikokemus, mutta sen jälkeen olen pitänyt tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo kyllä hetkeen käyttänyt kuivuessaan niin epämukavaa naamiota :D

   Poista

Mielipiteitä? :)