maanantai 24. maaliskuuta 2014

Syntymämerkistä tatuoinniksi

20. päivä maaliskuuta mun elämä muuttui. Vielä en osaa tajuta sitä, mutta kyllä se tästä.

Mulla on kaulassa iso punainen syntymämerkki. Ollut koko elämäni. Vihasin sitä. Vihasin niin paljon. Se punanen läntti on tehnyt mun elämästä helvettiä. Olen kokenut todella pahaa kiusaamista sen takia, niin koulussa kuin työelämässäkin. Ihan tähän vuoteen asti. Kommentoijat eivät välttämättä ole tarkoittanut sitä pahalla, mutta kun on koko elämänsä joutunut kuuntelemaan haukkuja ja pilkkaa asian takia jolle ei itse voi tehdä mitään, ei jaksaisi kuulla minkäänlaisia kommentteja. On ollut ihmisiä jotka ovat kysyneet, mikä sulla on kaulassa? Se on syntymämerkki. Ai jaa. Ja juttu on jäänyt siihen. Mutta sitten on niitä ihmisiä jotka vastauksen saatuaan päivittelee monta kertaa et luulin sen olevan iso fritsu. No mut ei oo. Ei ei mut se näyttää siltä. Joo mää tiiän. Eiku ihan oikeesti mää luulin et se... JOO MÄÄ TIIÄN!!! Monta kertaa... sadat ihmiset tän 34 vuoden aikana.

Yläasteella rupesin peittämään sitä. Aluksi Joe Blascolla, myöhemmin Max Factorin Pan Stickillä. Sitten vähän helpotti kiusaaminen. Mutta vain vähän. Yläaste oli pahinta aikaa. Työelämässäkään en ole saanut rauhaa. Olen joutunut lähtemään töistä itkien kotiin pilkkaamisen takia. Luulin että mitä vanhemmaksi tulen, sen helpompaa se olisi kun kaikki ympärilläni olisi aikuisia ja osaisivat käyttäytyä... mutta ei.

Jokunen vuosi sitten menin plastiikkakirurgille joka ehdotti laserointia. Kävin useita kertoja laseroitavana, mutta tuloksena oli se että väristä saatiin puolet pois, mutta se siinä. Verisuonimuutos on niin syvällä että sitä ei saa kokonaan pois. Tilkan lääkäreiden kanssa keskustelin sen leikkaamisesta. Mutta he eivät siihen suostuneet koska siihen jäisi iso arpi. Ja koska juttelin heidän kanssaan messuilla, oli merkki peitettynä joten he eivät nähneet sen kokoa, mutta arvelivat että se vaatisi ihonsiirron. Et se siitä sitten.

Jo kauan aikaa sitten isoveljeni ehdotti että ota siihen tatuointi. Silloin parikymppisenä en siihen halunnut ryhtyä koska kuva olisi niin näkyvällä paikalla. Mutta viime vuoden lopussa tuli mitta täyteen. Minähän otan sen tatuoinnin. Nykyaikana tatuoinnit ovat jo niin yleisiä ja kun valitsee kauniin ja herkän kuvan, ei se voi haitata ketään. Valinnaksi osui kirsikankukat. Kukat on kauniita ja herkkiä, kirsikankukat lisäksi vaaleanpunaisia joten syntymämerkin väriä voi käyttää hyväkseen.

Tässäpä muutama kuva ennen ja jälkeen operaation.
Epätasainen väritys oli yksi syy miksi jälkeä ei saanut kokonaan pois. Ennen tatuoinnin ottamista kävin vielä ihotautilääkäriltä varmistamassa ettei kuvalle ole mitään estettä. Ei ollut. Sitten ei muuta kun matka kohti Hakaniemeä ja Liskogalleriaa. Siellä oli minua vastassa kiukkuisen oloinen tyttö joka melko töykeästi sanoi että syntymämerkin päälle ei tatuoida. Ei vaikka kuinka olisi lääkärin lupa. Onneksi siinä oli toinenkin tyttö joka haki omistajan paikalle, joka sitten teki päätöksen että voidaan tatuoida. Jos hän olisi myös antanut kielteisen vastauksen, en olisi kestänyt.

Torstaina 20.3 sain ajan, tatuoijana ihana nuori mies nimeltä Jan. Tunnelma Liskogalleriassa oli todella lämmin ja rento, ja vaikka tatuoinnin ottaminen sattui ihan hirveesti, korvasi ilmapiiri sen kokonaan.


Pelkästään jo siirtokuva riitti peittämään  merkin. Pahoittelen kännykällä otettujen kuvien laatua..


Ai kauhee miten huono kuva. Mut tässä on neljän tunnin nakuttelun tulos.


Fiilis on ihan mieletön. Kukaan ei voi tajuta miten mieletön!! Mulla on mennyt omaisuus mm. niihin Pan Stickeihin, kaulan peseminen paksusta meikkivoidekerroksesta ei ole helppoa ja jokainen paita ja takki on pitänyt ostaa sen perusteella että minkälainen kaula-aukko siinä on. En tiiä näkyykö näistä kuvista niin hyvin miltä mun huivit ja takinkaulukset näyttää.
Ei enää tätä ongelmaa. Voin käyttää huiveja ilman että ne pitäisi köyttää kaulan ympärille, ilman sitä pelkoa että syntymämerkki vilahtaa sieltä.
Voin avata oven tuntemattomalle ihmiselle ilman pelkoa siitä että onko meikki tarpeeksi peittävä.
Voin lähteä ulos ihan tosta noin vaan, ilman että pitää ensin meikata kaula tai laittaa huivi.
Ei tarvii panikoida töihin lähtiessä että tuliko se Pan Stick mukaan.

Hyvästi siis Pan Stick ja meikinpoistoliinat joita käytin kaulan putsaamiseen.


PS kulki aina pienessä pussukassa mukana. Viimeisimpänä Madeira-pussukka. Ja vaikka olen käyttänyt PS jo monta kappaletta, en ole koskaan ottanut niitä mukaan loppuneisiin tuotteisiin, samoin kuin liinoja, koska en ole halunnut selitellä niitä.


Tässä vielä kuva kun syntymämerkki on peitetty Pan Stickillä. Melko hyvin peittävää vai mitä? Siskoni suosituksesta siirryin aikanaan näihin ja onhan nää halvempia kuin Blascot. Sticki kesti päivittäisessä käytössä lähes puoli vuotta.

Nyt olen onnellinen.

-T

39 kommenttia:

 1. Kiva lukea tämmöinen tarina, joka päättyi onnellisesti :) hip hurraa rennommalle elämälle, kun ei tarvi enää stressata syntymämerkistä. Multa aikoinaan poistettiin iso syntymämerkki ja vaikka arpi jäi niin olen tyytyväisempi näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä sulta leikattiin se? Mulle lääkärit sano et se ei olis niin paha jos se arpi menis poikittain, mut ku se ois ollu pystyssä niin se ois niin ruma. Olisin mieluummin ottanut ruman arven ku syntymämerkin. Mut nyt on sentään tilalla jotain kaunista. :)

   Poista
 2. Ihan tippa tuli silmään tätä lukiessa. Tatuointi on kaunis ja olen todella iloinen puolestasi!

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus! Olen iloinen onnestasi, mutta tuo kokemasi kiusaaminen on todella surullista. Toivottavasti jatkossa olosi on itsevarma ja upea, kauniilta ainakin näytät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisuli <3 Uskon että itsevarmuuteni kasvaa tästä päivä kerrallaan. :)

   Poista
 4. Miten ihmiset osaavatkaan olla niin julmia! Todella kusipäämäistä kiusata tollaisen asian takia. Varmasti ihan ilman kiusaamistakin syntymämerkki voi olla kova paikka. Tunnen suurta sielun sympatiaa asiaa kohtaan. Minulla ei ollut syntymämerkkiä, mutta paha akne jo ala-asteella. "Pese naamasi" oli ihan tavallinen ja melkeinpä ystävällinen kommentti, joita minulle huudeltiin.

  Tuo tatuointi on todella kaunis! Värit sopivat sinulle hienosti. Se varmasti parantaa elämänlaatuasi. Nyt ylpeänä esittelemään sitä kevättakkien ja keveiden keväthuivien kanssa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti esittelen :) Kiitos Aamu! Ei oo sullakaan ollut helppoa. :( Miks ihmiset ei voi pitää ajatuksia ominaan?!

   Poista
 5. Ihanaa, että sait merkin tilalle jotain kaunista! Ja kiitos, että jaoit tämän kaikkien kanssa :) Luulenpa, ettet ole ainoa jolla on vastaanvanlaisia ongelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon että joku saa pontta tästä postauksesta. :) Ja tiedän että joillakin on vieläkin isompia ja tummempia ja näkyvämmällä paikalla olevia syntymämerkkejä. Ennen tatuointia, en olisi pystynyt tästä kertomaan..

   Poista
 6. Hieno juttu että löysit näin kauniin ratkaisun asiaan! Olin kyllä ihan järkyttynyt kun luin tuosta kiusaamisesta. Koulun vielä nyt jotenkin ymmärrän, mutta myös työelämässä, kauheaa!

  VastaaPoista
 7. Hieno lopputulos! :) On se vaan niin jännä, että kaikki vähänkin poikkeava voi aiheuttaa kiusaamista. Se on surullista. :/

  VastaaPoista
 8. Minä olen Pupun tavoin tosi järkyttynyt puolestasi, en oikein ymmärrä kiusaamista tälläisessa asiassa. Onnittelut kauniista tatuoinnista ja siitä, että sait tilalle jotain sellaista josta voit olla aidosti ylpeä ja jota voit esitellä mielelläsi.

  Oma syntymämerkkini on lapaluun tietämillä, iholtaan erityisen herkkä ja pehmeä, väriltään muuta ihoa vaaleampi. En ole koskaan kärsinyt siitä, ja usein unohdan sen olemassa olon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka monta kertaa toivoinkaan että mulla olisi syntymämerkki jossain muualla. Mun veljellä on vaaleanruskea läntti polvitaipeessa. Kieltämättä eilen kouluun mennessä tuntu oudolta kun ihmiset kadulla tuijotti mua. Ei vielä tajuu sitä et se johtuu siitä tatuoinnista. :)

   Poista
 9. Hienoa lukea vapautumisen tunteesta. Tatuointi on ihastuttava :)

  VastaaPoista
 10. Ihan raivostuttavaa että "aikuiset" ihmiset viittii tommosesta kiusata :/ mikä ihmisii vaivaa? muttamutta, toi tautointi on ihan hirveen upee! olin jo innosta pinkeänä kun luin kirsikankukkia :D omana suunnitelmana oli joskus hankkia kirsikankukka tatuointi, mutta meni vähän pupu pöksyyn :D katotaan joskus tulevaisuudessa, toi on niiiiin upee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti vaan tatuoitavaksi :) Mää mietin ensin liljaa, mut mun kaverilla on käsivarsissa liljoja niin sit keksin nää kirsikankukat.

   Poista
 11. Rohkea veto, mutta mahtavaa, että olet tyytyväinen ja koet olosi helpommaksi! Olen myös miettinyt tatuoinnin ottamista eräisiin paikkoihin, koska omat "merkkini" määrittelevät niin paljon pukeutumista. En vain koe tatuointeja yhtään omaksi jutukseni. Toisaalta mietin, että mitä väliä, jos minulla olisi tatuoinnit niissä paikoissa, koska tällä hetkellä ihoa ei näe kukaan. Rakastan esim. kesää, mutta muistan myös miten kuuma silloin aina on olla peittävissä vaatteissa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsehän olen melko hurahtanut tatuointeihin, tää oli jo neljäs. Nyt pitäis vetää uusintakierros ja parannella noita vanhoja, ensimmäiseni otin jo 16 vuotiaana vuonna 1996. Rupee oleen jo sen näkönenkin. :) Suosittelen lämpimästi ja varoitan et tähän jää koukkuun. Toisaalta nyt olet mun mielestä harvinaisuus kun sulla ei ole yhtään tatuointia, mutta jospa se toisi sinullekkin helpotusta kesän vaate"ongelmaan". :)

   Poista
 12. Hienoa, kun löysit ratkaisun tolla tavalla! Itse pystyin samaistumaan täysin tuohon kiusaamiseen fritsusta koska olen ihan samassa tilanteessa. Ihan astetta lievempi punainen läntti kaulassa eikä kukaan usko sitä syntymämerkiksi. Olen 23 ja se todellakin häiritsee itsetuntoani kun pitää miettii mitä pukee, miten laittaa hiukset ja muistaa peittää sen tarpeeksi hyvin. Enkä haluaisi ottaa tatuointia, joten osaatko sanoo paljon laseroinnit maksaa ja mistä mahdollista saada? Tai muita vinkkejä kyseiseen operaatioon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäiseksi varasin ajan plastiikkakirurgille joka kartoitti tilanteen. Laseroinnit tehtiin Töölön mehiläisessä, ne makso n.300€/kerta. Ja toihan vaatii useemman kerran. Mutta tässä tilanteessa olisin ollut valmis maksamaan vaikka mitä jos sen olisi saanut pois. Omalla kohdallahan se ei onnistunut. Kuulemma mitä tummempi ja tasaisen värinen merkki on, sen paremmat mahdollisuudet saada se laserilla pois. Itse toimenpide oli helppo, kirpas vaan vähän. Laserin sykäys tuntui lähinnä siltä kun joku olis antanut kunnon luunapin kaulaan. Pieni kirpaisu joka meni nopeesti ohi. Laseroinnin jälkeen kaula oli kauniin violetti muutaman päivän ja ekan päivän kuumotti aika paljon, mutta sain lähtiessäni aina kylmäpussin mukaan ja kotona käytin kylmään veteen kastettua pyyhettä viilentämään kuumotusta. Rusketusta ei saa olla ennen laseroinnin aloittamista, eikä aurinkoa saa ottaa hoidon aikana. Myös hankaavia vaatteita pitää vältää laseroinnin jälkeen.
   Suosittelen sua ottamaan yhteyttä paikkakuntasi ihotautilääkäriin, joka osaa sitten neuvoa sut eteenpäin. :) Toivottavasti näistä oli jotain hyötyä, ja kaikkihan kehittyy koko ajan, omat laserointini otin joskus vuonna 2009... ehkä. :)

   Poista
 13. Voi kohtalo toveri, pakko kommentoida, vaikka on jo vanha julkaisu!

  Itselläni on kaulassa myös syntymämerkki, mutta se on semmoinen todella tumma. Koskaan en ole pystynyt pitämään julkisesti hiuksia kiinni, kun tunnen oloni niin alastomaksi, heti kun syntymämerkkini näkyy.. Kyllä se on rajoittanut elämää ihan tolkuttomasti. Mutta se ei oo pahinta.

  Pahinta on se, että mulla on myös kyljessä toinen syntymämerkki, se on noin laastarin kokoinen läntti, yhtä tumma kuin kaulassa. Sen takia en koskaan käytä kesäisin bikineitä, kun ahistaa niin paljon, jos syntymämerkkini näkyy. Miks just minä? Ne, jotka syntymämerkeistäni tietää, on aina lohduttanu, että syntymämerkki on rikkaus, mutta ei todellakaan ole. Nyt vanhempana oon alkanu miettii mahdollisuuksia, miten tosta kyljessä olevasta vois päästä eroon... Tatuointi ei ei sitä peittäisi, kun on niin tumma. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystyn niin samaistumaan sun tilanteeseen.. Kuulemma todella tummat merkit on paremmin laseroitavissa kun vaaleammat, oletko miettinyt siihen ryhtymistä? Ja kylkeenhän voisit ottaa ihan pelkän mustan tatuoinnin. Kun valitsee vaan sopivan kuvan, ei mun mielestä ole väliä onko se koko musta vai värillinen. :) Ja joo, rikkaus my ass. Tekis mieli sanoa ihmisille et kokeile ite elää tämmösen kanssa niin tiiät ettei se oo helppoa. Moni kaveri sano aina et en mää ees huomannu ja ei se niin paha oo. No ei muakaan häiritsis jos jollain mun kaverilla olis ollu, mut ku se olin minä ja mua häiritsi se todella paljon. Ihminen jolla ei itsellään ole syntymämerkkiä häiritsevästi näkyvillä paikalla (tai muuta ns. "ongelmaa") ei vaan voi ymmärtää minkälaista se on. Kaikkea hyvää sinulle! Toivottavasti löydät jonkun ratkaisun ongelmaasi. Sympatiani ovat sinun puolella <3

   Poista
 14. Ai tällainen tarina tuon tatuoinnin taakse liittyy :)) Mä oon aina miettinyt, että tosi rohkea paikka ottaa kuva (varsinkin naiselle), vaikkakin sun kuva on todella kaunis ja - kuten sanoit - herkkä. Mielenkiintoinen tarina ja olen kyllä onnellinen sun puolesta (vaikkakin näin vähän jälkikäteen, heh), voin hyvin kuvitella miltä nuo vuodet ennen tuota tatuointia ovat tuntuneet :)

  VastaaPoista
 15. Ensin luulin, että tämä on jokin vitsipostaus, mutta ilmeisesti ei ole? Minulla on huomattavasti näkyvämpi ja suurempi syntymämerkki niin ikään kaulassa, enkä muista kenenkään koskaan elämässäni sanoneen siitä mitään pahaa, joku joskus on kysynyt siitä, mutta ei se ole minua mitenkään haitannut. Minulla on myös reidessä syntymämerkki, eikä ole koskaan tullut mieleenikään, etten sen takia voisi käyttää bikineitä...

  Ei ole ennen tämän lukemista tullut mieleenkään, että joku voisi ajatella, että on jotenkin kamalaa tai vaikeaa, kun on syntymämerkkejä.

  Edelleenkään en ole varma, oletko tosissasi tai ovatko tähän kommentoineet tosissaan... Ei kai nyt kukaan oikeasti kysy, että "miksi minulle kävi näin" syntymämerkin takia?!

  Ei, kyllä tämän täytyy olla vitsi, eikö niin???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen reagoi eri asioihin eri tavalla. :) Sun mielestä tää postaus on vitsi, mun mielestä toi sun kommentti on vitsi.

   Poista
 16. Olipa kiva lukea tarina sun tatuoinnin takaa! :) Kauniin tatuoinnin oot valinnut. Tuo Pan Stick peittää kyllä täydellisesti, jos joskus haluaa saada tatuoinnin piiloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! Pan Stickit on kyllä loistavia peittämään melkein mitä vain. :)

   Poista
  2. Olipa ihanan rohkaiseva tarina! =) Yritän itse myös saada tatuoitua tuliluomeni, joka mulla on kädessä. Kävin myös laser-hoidoissa 13 kertaa, mutten saanut haluttua tulosta. Mutta on vaikeaa saada tatuoijaa, joka tohtisi tatuoida luomen päälle.. :(

   Poista
  3. Olipa tarinasi rohkaiseva. Oon myös kärsinyt kädessäni olevasta tuliluomesta koko 37 vuoden ajan. Se on vielä niin suuri, kämmenestä kyynärpäähän. Liikun aina julkisilla paikoilla pitkähihainen paita päällä. Töissä joudun aina selittelemään mikä mun kädessäni on.. Olen lähihoitaja... Tällä hetkellä työskentelen lasten parissa. Kävin myös laser-hoidoissa yksityisellä 13 kertaa, mutta luovutin lopulta. Haluaisin myös tatuoinnin tuohon päälle, mutta en tahdo saada siihen tekijää..

   Poista
  4. Ainakin tuolla Helsingin Liskogalleriassa tatuoivat. :) Jos et ole täältä päin, ota joskus päiväreissu tänne ja käy siellä. Voin suositella lämpimästi. Ja mikä siinä on että kaikkien pitää kysellä? Kun monta vuotta vastaa samoihin kysymyksiin niin kyllä se rupee hermostuttamaan...

   Poista
 17. Olipa lohdullista lukea tarinasi! =) Yritän myös saada tatuoitua oman tuliluomeni... Kävin myös laser-hoidoissa (13-14kertaa) mutten saanut syntymämerkkiäni poistettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan suosittelen Helsingin Liskogalleriaa :) Tsemppiä projektiin, se on kaiken sen arvoista.

   Poista

Mielipiteitä? :)