maanantai 8. toukokuuta 2017

Helpotusta kuiville ja kutiseville käsille

Olen useamminkin maininnut blogissani käsieni ongelmasta. Siitä että ne ovat rutisevan kuivat varsinkin rystysistä ja kutisevat ja monet käsivoiteet tuntuvat että eivät imeydy juurikaan rystysiin vaan jäävät päälle kalvoksi ihon jatkaessa kutisemista voiteen alla.

Mietin jo lääkäriin menemistä, jos niissä vaikka olisikin joku ihosairaus joka vaatisi lääkevoidetta, mutta päätin vielä kerran käydä apteekissa ihmettelemässä käsikaupan tuotteita jotka voisivat tuoda helpotusta. Pyysin apua farmaseutilta ja hän tiesi heti mitä minulle myydä.


XyliDerm -geeli kuivan, atooppisen ja vaurioituneen ihon hoitoon.

-kuiva kutiseva iho
-atooppinen ihottuma
-käsiekseema
-ihon allergiset reaktiot
-psoriasis

Ksylitoli kosteuttaa ja korjaa vaurioitunutta ihoa sekä vahvistaa ihon omaa suojakerrosta.
Glyseroli kosteuttaa ihoa ja lievittää ihoärsytystä. Ei sisällä lainkaan rasvaa, minkä vuoksi se sopii rasvaisen voiteen rinnalle atooppisen ihon hoitoon.

Sopii myös meikin alle (annetaan imeytyä n. 15 minuuttia ennen meikkausta) ja esim. palovammoille, haavoille ja kuiville kantapäille. Todellinen monitoimivoide siis.


Geeli on väritöntä, tuoksutonta, imeytyy nopeasti, ei sisällä hajusteita, väriaineita eikä emulgaattoreita. Sopii raskaana oleville ja imettäville.

Tämä geeli on ollut käsieni pelastus. Olen laittanut tätä tarvittaessa ja esimerkiksi iltaisin ennen nukkumaanmenoa toisen käsivoiteen alle. Jo ensimmäisen päivän jälkeen kutina ja punoitus katosivat. Ja tästä kutinasta olen kärsinyt VUOSIA. Farmaseutti sanoi että tämä on melko uusi tuote, siksi en ole tähän törmännyt aijemmin. Nyt tuubi kulkee käsilaukussa mukana ja voin laittaa sitä käsille jos tuntuu siltä että kutina uhkaa palata.

Nyt on muutenkin ollut sellainen kokovartalokutina -kausi että ei tosikaan. Olen raapinut päänahkaani, käsivarsia, selkää, reisiä, polvitaipeita... Olin joku aika sitten saanut lääkäriltä allergialääkkeet jotka otin sitten käyttöön koska en keksinyt muutakaan kuin mahdollisen allergian aiheuttaman kutinan. Normaalisti kutisen talvisin ihon kuivuuden takia, mutta nyt ei iho ole kuiva enkä ole juuri ottanut uusia vartalotuotteitakaan käyttöön. Tilanne on jo helpottunut lääkkeiden ja tämän geelin avulla. XyliDermiä voi siis käyttää koko vartalolle ja myös kasvoille.

Inci:

Aqua, Xylitol, Glycerin,
Carbomer, Phenoxyethanol, Ethylhexyglycerin,
Sodium Hydroxide

XyliDerm tuotteet valmistetaan suomessa. Hintaa tällä 100 ml tuubilla on 10,90€. Saatavilla myös 500 ml pumppupullossa. Ulkonäköhän ei ole mitenkään silmiä hivelevä, mutta kun tuote kerran toimii täydellisesti, ei sillä ole väliä. Tätä tulen ostamaan lisää geelin loputtua.

Kutiseeko ihosi?

-T

2 kommenttia:

  1. Oho! Vaikuttaa tosi hyvältä! Mulla on nyt tullu käteen pieni kutiseva atopia läntti. Ihan hemmetin sitkeä sellainen. Ajattelin johtuvan töissä käsidesistä, mutta kun 5 päivän vapaillakaan ei hävinnyt, niin totesin olevan ihan atopiaa mikä johtuu tästä ah, niin ihanasta kevätsäästä. Täytyypä kokeilla tämä, josko auttaisi! Hydrocortison on kyllä auttanut, mutta sitäkään kun ei oikein mielellään liikoja läträisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää oon kyllä vaikuttunut tästä, kokeile ihmeessä :)

      Poista

Mielipiteitä? :)