sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Flow kosmetiikka

Torstain reissun toinen osa oli tutustumiskäynti Flowhun.  Meille pidettiin pieni tuotekoulutus ja kerrottiin muutenkin yrityksen historiasta ym. Flown entinen nimi on Vihreä kosmetiikka.


Flow on suomalainen perheyritys, joka sai alkunsa saippuoista. Flown perustaja Riitta toimi kampaajana ja aromaterapeuttina, kunnes sai tarpeekseen keinotekoisista kemikaaleista, joten hän päätti keskittyä vain luonnonmukaisiin tuotteisiin jotka hoitavat ihoa. Näin sai alkunsa aromaterapeuttiset saippuat.


Tuotteet ovat lähinnä tiivistemäisessä muodossa, eikä useimmissa voiteissa ole lainkaan vettä, mikä takaa tuotteen riittoisuuden ja sen että ne ovat täynnä vaikuttavia aineita.


Kaikki tuotteet tuotetaan samassa paikassa, Hyvinkäällä, noudattaen ehdottomia luonnonkosmetiikan laatustandardeja ja käsityöperinnettä kunnioittaen.

Esimerkiksi Flown palasaippuat ja shampoopalat ovat varmasti monelle tuttuja tuotteita.


Tuotteet ovat luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettuja.
Ne ovat aidosti vaikuttavia ja terapeuttisia.
Mahdollisimman vähän pakkausjätettä.


Ei synteettisiä hajuste-, eikä väriaineita, eikä synteettisiä säilyntäaineita tai parabeeneja.
Ei mineraaliöljyjä.
Ei eläinkokeita.


Flown savet ovat monikäyttöisiä. Niitä löytyy eri "vahvuuksia". Savet on luokiteltu Flown omilla sivuilla kasvonaamioiksi, mutta niillä voi myös hoitaa hiuspohjaa ja syväpuhdistaa hiuksia. Vähän olis himotellu kokeilla näitä, mutta piti ruveta pihistelemään koska Laveralta lähti niin iso satsi mukaan.


Paloina löytyy niin käsisaippuaa, shampoota kuin kasvosaippuaa. Näistähän ei todellakaan tule paljoa jätettä. Harmi vaan että palashampoista oon kuullu aika paljon huonoa, joten sellaista en halunnut testata.


Öljyjä ja seerumeita voisin joskus kokeilla. Nyt jätin ne ostamatta.

Pääsimme myös katsomaan kuinka noita palashampoita valmistetaan. Ihan alusta asti emme sitä nähneet, mutta en usko että siinä mitään ihmeellistä on siinä vaiheessa kun kaikki ainekset laitetaan sekaisin.
Ainekset sekoittuvat astiassa, johon lisätään ensin vesi ja sen jälkeen lipeä. Tässä vaiheessa pitää olla tarkkana että lipeä ei roisku iholle.


Kun lipeä on lisätty, sekoitetaan vähän lisää ja seos rupeaa paksuuntumaan.Seos valutetaan astioihin joihin se jätetään jähmettymään.


Se vielä tasoitetaan tasaiseksi, jonka jälkeen peitetään. Seuraavana päivänä jähmettynyt pala paloitellaan sopivan kokoisiksi ja nostetaan hyllyille joissa palat ovat vielä jokusen viikon kuivumassa. Paloittelu pitää tehdä seuraavana päivänä jolloin se on jähmettynyt, mutta ei liian kuiva. Muutoin palat murentuisivat. Näistä seoksista syntyy Blondi Palashampoo. Tää oli mun mielestä todella mielenkiintoista nähdä.

Flowlla myös vihjailtiin uudesta tuotesarjasta joka ilmestyy ensi vuoden aikana. Saimme kertoa mielipiteemme ja antaa omia ehdotuksiamme, sekä nuuhkia uutuuden tämänhetkistä tuoksua. Jään innolla odottelemaan sen valmistumista. Mutta ei siitä sen enempää.


Laveralla villiintymisen vuoksi mun piti jättää Flown ostokset pieniksi. Mukaan lähti Mansikka Vartalovoi, joka tuoksuu niin hyvälle että suunnittelin jo käyttäväni purkin nenän alla jotta voisin vain tuoksutella tätä. Ja saman sarjan huulivoidekin piti saada. Savi ja Merilevä kasvosaippua tuoksuu ihan kesäiselle merenrannalle. Tai tiedättekö sen tuoksu, suolainen ja ihana? Toivottavasti en kyllästy siihen ihan heti. Ostin vielä pari muutakin juttua, mutta en kerro niistä vielä, koska säästelen niitä vielä päivän tai pari arvontaa varten. :)

-T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteitä? :)